Vettige Feestdagen!

14 feb

Valentijn begon voor mij alvast spetterend.

Mijn hoofd in de toiletpot, mijn haren op het verfrissingsblokje. Mijn maag kreunde maar met een glimlach veegde ik mijn mond schoon. Dan toch niet gezondigd. Ziet u, om gevreesde vet- en velverzakkingen te voorkomen ben ik, zoals menig vrouwmens bij het krieken van de lente, op dieet gegaan. Sinds woensdag leefde ik op een strak regime van maximum 1000 calorieën per dag. En het ging me goed! Geruggesteund door enkele subtiele hints en afwijzingen uit mannelijke hoek bleef ik braaf van alle blokjes kaas, elke druppel alchohol en iedere schilfer melkchocolade af. Tot een dierbare vriendin van me haar drang naar frieten bekend maakte. Aangezien ik de avond bij haar zou doorbrengen en de frituur op mijn weg lag had ik de ondankbare taak van cateraar aan mijn kalfsleren botten. Nu is een frituur redelijk makkelijk te weerstaan tijdens een vluggertje; snel even binnen en buiten wippen en de mayonaise van je kin vegen. Gisteren zat de Plaza der Plantaardig Vet echter stampvol. Een volle twintig minuten moest ik wachten op haar bestelling, om er dan als moment suprême nog een klein pak friet voor mezelf tegenaan te smijten. Ik had gefaald en voelde me vreselijk schuldig, wist ik immers dat dit zwakzinnig zwelgen me de volgende ochtend parten zou spelen.

Tevreden joeg ik de verboden caloriëen de riool in. Al haal ik hier een woedende massa mee op mn nek: bij mijn volgende verloren wimper wens ik voor een kortstondige boulemieperiode van een maand of drie. Ik heb altijd geleerd je mond en klavier te houden wanneer iemand anders het reeds beter zei, zodoende quote ik bij deze het verrrrrukkelijk lekker beest Lily Allen:

Everything’s cool as long as I’m getting thinner.

3 Reacties to “Vettige Feestdagen!”

 1. PJ februari 14, 2009 bij 10:50 am #

  Blij dat ik je van dienst kon zijn!

 2. Greet februari 14, 2009 bij 1:34 pm #

  Je zult er later nog spijt van krijgen, van schoonheid voor gezondheid te nemen. Je lichaam zal je nog wel laten weten wanneer er genoeg mee gekloot is en wanneer je normaal moet beginnen eten.

  Dat, en ook: je bent verdomme dun genoeg!

 3. Dennis februari 14, 2009 bij 2:17 pm #

  je moet enkel maar een snorretje opkleven hoor 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: